Blauwe Maandag

In de aangrijpende film "Blauwe Maandag" wordt het leven van Ben en Nina, een liefdevol echtpaar, plotseling overweldigd door een verschrikkelijk auto-ongeluk. Dit noodlottige moment verandert hun wereld voorgoed.

Wanneer het ongeluk plaatsvindt, vecht Ben instinctief voor zijn eigen leven, maar vergeet een moment dat zijn zoontje nog in de auto zit die al diep in het water is weggezonken. Met al zijn kracht probeert hij zijn kind te redden uit het water, maar helaas lukt het hem niet. De ademnood dwingt Ben om naar boven te zwemmen, en het hartverscheurende besef dat hij Luca niet heeft kunnen redden, hult hem in een onvoorstelbare rouw.

De dood van Luca legt een ondraaglijke last op Ben's schouders. Hij wordt gevangen in een web van schuldgevoelens, waarbij hij zichzelf verantwoordelijk houdt voor het tragische verlies van hun kind. Geleidelijk aan wordt Ben een geïsoleerde en gebroken man, gevangen in zijn eigen emotionele gevangenis.

De verwoestende impact van dit verlies leidt ook tot een onvermijdelijke verwijdering tussen Ben en Nina, die elk op hun eigen manier omgaan met het immense verdriet. Nina verlangt naar de nabijheid en steun van haar echtgenoot, maar Ben trekt zich steeds verder terug, uit angst voor de confrontatie met zijn eigen schuldgevoelens en het besef van zijn falen als vader.

De communicatie tussen hen wordt steeds moeizamer en het lijkt erop dat hun huwelijk langzaam uit elkaar valt onder het gewicht van onuitgesproken pijn.

https://www.imdb.com/title/tt11944938/?ref_=ext_shr_lnk
No items found.
Blauwe Maandag Making of
The Frontpage
Q&A Blauwe Maandag
de Nederlandse Filmacademie

CREW
Scenario Jessie Tiemeijer
Regie Gregory Samson
Productie Annerose van Strijen, Pieter Kapteijns, Titus Kokosky Deforchaux
Cinematography Max Houtman
Gaffer Yorrick van der Gugten
Production design Meret Wellmann, Mey Rahimi
Sound design Zeno Hehenkamp
Geluidsopname Thomas Machtel
Mixage Zita Leemans
Montage Kim Meuwissen
Visual effects supervisie Ömür Sönmez, Lennart Vulto
Visual effects coördinatie Anne à Campo, Lennart Vulto, Jurrian van Vuuren
Visual effects artists Jurrian van Vuuren, Joanne Yap
Componist Nikolaï Clavier

CAST
Egbert Jan Weeber
Katrien van Beurden
Timucin Unal
Jonathan Huisman
Pepijn Schoneveld
Kees Boot
Vincent Lodder
Margien van Doesen
Nino Hertig
Victor Wendte
Flo Keeven

Got a project in mind?

~ Let’s talk.